tirsdag 13. august 2013

Biktar mig:

Fyra träningar in i Augusti Academy så fick jag inflammation i hälsenan. Ingen träning sedan i torsdags. Hade det inte vart för att det är bendag idag hade jag snikat mig in på ett dubbelpass och kört alla rundorna på golvet idag, men skjuter alltså upp det till imorgon. Känner att det räcker med dryga milen jag går till jobbet fram och tillbaks var dag, ibland flera gånger om dagen. Idag är en sådan dag. Två härligt härliga grupptimmar nu på morgonen, så ikväll strålar jag ikapp med receptionen.

Mitt i en sprint skedde det, hälsenepatrasket, första löpet den rundan på löpbandet kände jag att min teknik var åsnelik. (obs. rim) Jag höll mig på ett lägre tempo till andra löpet just på grund av detta, men till tredje löpet, som var sista, ville jag TA I! Så jag tryckte in the golden numbers (20:00 så snabbt löpbandet går) och förberedd mig på 45 långa sekunder här. Pötsligt var det som att jag hade tryckt en spik rakt in i hälkudden och sedan dess är jag enbent. Nej inte helt,  men det är allra värst på morgonen och idag har jag suttit i soffan sedan jag kom hem från timmar imorse klockan nio och nu gruvar jag mig för att ta mig härifrån. När jag gått och stöttat lite på foten så försvinner den skarpa smärtan och kvar är bara en molande värk i varje steg, precis när steget tar slut och senan är som mest uttänjd.

Tisdag idag alltså, bendag och gå-fram-och-tillbaks-till-jobbet-två-gånger-dag. Det är också skoldag och biokjemi står på schemat. Det är också lyxtisdag för jag köpte en salmalax som jag tänker förtära i portioner utöver dagen. Jumjum!

Apropå andra ändrade planer så hade jag tänkt köra en veckas detox denna veckan, det blir inte heller av nu, mest på grund av att det är DEN veckan i månaden och jag känner av brister av både det ena och det andra i kroppen utan reducerat energiintag och fasta, att ha detox en sån här vecka känns som att spela med handikapp.

Mer bikt: måndagen var barnvaktsdag och jag som skulle detoxa åt istället på Burger King för första gången sedan långt innan jag flyttade till Norge (kanske 7 år?) Faktiskt godare än jag minns, men nu kan jag känna mitt behov mättat för de nästa sju åren i alla fall. Det första som hände när jag vaknade idag var att mitt hår kliade värre än döden, jag hade nästan kliat sönder mig i sömnen och jag tänkte direkt på de fettdrypande pommes fritesen jag åt dagen innan, på osten mellan de vita plastiga bröden och frityren runt den lilla stackars kycklingen som jag momsade in i mina mitokondrier. Matskadad? 

i alla fall på burgerking och liknande ställen, där tycker jag att det är okej att få vara lite nojig. i alla fall på grund av detta: http://www.exponerat.info/14-ar-gammal-burgare-lika-frasch-som-nar-mc-donalds-salde-den/ (trots att en del experter menar att den kan inte vara äkta, att den skulle vara torkad i det minsta så är det folk som har testat bevara hamburgare i ett par månader och mögel har inte kommit på den. Det är som en av panelmedlemmarna säger; om svamp och mögel inte tänker äta på den, bör vi då göra det?...litet sidospår)

Det är tur att jag studerar det jag gör för jag har väldig lust att ta reda om och hur sådant här hänger ihop, framförallt intressant i detta är om det KAN gå så snabbt som över en natt, ca 20 timmar sedan jag åt maten till att jag kan känna det på hud? Har en vännina som har hudproblem som hävdade att hon började klia när hon stoppade i sig "fel" typ av matvaror, att rena produkter var bättre än snabbmat, dåliga fetter och halvfabrikat.

Idag hade man alltså mycket på hjärtat och ibland inget alls. Så kan det vara hörrni! Ha en finfin tisdag! Snart kommer andra mattips än det banala i att hålla sig undan snabbmat.

1 kommentar:

  1. De experter du nämner har rätt. För att mat ska kunna mögla krävs vissa förutsättningar, bl a tillförsel av syre, fukt och bakterier. En hamburgare som ligger ute i rumstemperatur torkar snabb ut och kan därför inte mögla då fukt är en förutsättning för bakteriell påväxt. Den här bloggen förklarar det hela på ett mycket bra sätt och har också gjort ett eget experiment med en egen hamburgare där resultatet är densamma. http://aht.seriouseats.com/archives/2010/11/the-burger-lab-revisiting-the-myth-of-the-12-year-old-burger-testing-results.html

    Vänliga hälsningar
    Johan Tennbäck, McDonald's Sverige

    SvarSlett