tirsdag 17. desember 2013

Löpardag efter julbordshelg.

Snart åker jag hem på julfirande i Dalarna. Längtan är stor. Som alltid ligger jag efter i min planering och avresedatumet kommer lika brått på som varenda en av alla andra hemresedatum. Har tusen saker att fixa, jobba och slå in. 

Ikväll ska jag springa av mig några sista kilometer innan julsemestern tar vid. 
Det blir en 4X4 intervall, 
satsar på att ligga på 14km/h under intervallen 
och ha 2 min gåpaus emellan. 
Uppvärmning ca 10 min, tills jag känner mig klar 
och 10 min lugn jogging som nedöpning efter träningen

Den stora frågan för kvällen är om det blir cooldown direkt efter löpningen eller om jag ska ta några styrkeövningar emellan. Knäböj, marklyft, bulgrarska och lite core. Jag behöver hursomhelst litegrann stretching efter ökten;
höftböjaren,
hamstrings
och lite foamrolleråkning. 

Det blev ingen träning igår, eller på söndag, så jag har en del attt ta igen idag. Annars är planen en liten kvällsökt imorgon (bröst, rygg och mage) och en morgontimme tiiiiiiidigt torsdag morgon och så rätt ifrån bootcampsalen till flygplatsen. That is how we roll.

I helgen hade vi julbord med jobbet och det firades av som sig bör med en härlig träning tillsammans med alla starka snabba bootcamp-tränare, löptävling och squatchallenge. Konkurransinstinkten följde med oss in i matsalen, där vi inte tävlade i ätning men i juklappslekar och charader. Trevligt, härligt och massor med god mat.  

Först en skvätt jobb, en skvätt träning och innan jag vet ordet av sitter jag på planet i stormiga vindar mot Sverige. :-)

mandag 9. desember 2013

shrooms

Måndag. Nystart osv. och mitt internet krånglar och gör mig gnällig som en liten unge.
Note to self: Sluta med det Petra. Gnället.
 
Har jobbat med ett fantastiskt gäng människor, den här förmiddagen. Starka, fina personer med härliga löpssteg och så jobbade vidare med ett härligt gäng timmen efter när jag själv var med och tränade. Kickstartat veckan, som man säger.
 
Jag är torr som en liten fnöskesvamp i ansiktet och vet inte riktigt vad man gör med sånt. Dricker vatten och äter fisk till middag och så får vi se. Smörjmedel och grejer har jag alltid vart dålig på, brukar gå för det som luktar godast, men det brukar sällan vara det bästa valet. Går alltid tillbaks till den med tråkigast förpackning och doft:

 
Nivea soft caring, på kropp, i ansikte. Den funkar alltid. Om nån har något tips på bra kräm som är lite roligare och luktar lite godare; träd fram (ps har testat allt av bodyshop och diverse naturgrejjer).

søndag 8. desember 2013

Morgonnyheterna: Kikärtor och väder

Söndag i slaskhelvetet- Bergen. Här har de snöat några decimeter de senaste dagarna, och stormat lite grann. Men vi har klarat oss fint, Max och jag. Men jag var orolig i fredags när de postade dessa bilderna i tidningen och Max dröjde lite extra påväg hem från jobbet, över broar där de blåste 25 sekundmeter.

(bild från aftenposten)
 
tidigare i höst var det regnet som var det värsta:

 
 
Så. ett par decimeter snö som kom fredagen och lördag natt. Det regnar i dag istället och meldt högtryck så det smääääälter här. Det går flodr nerför fjällen och salas i centrum i stora plaskiga, bruna, pölar. I dag var jag våt om fötterna fem meter efter att jag lämnat ytterdörren. Härligt.
Är det något jag lärt mig i Bergen så är det att ha skoombyte på jobbet och en packe med torra sockor i väskan. Plus regnskydd på sagda väska och stövlar och paraply och regnställ med... fast det är meldt fint väder... ungefär...
Hursomhelst. Jobbardag i dag. Sitter och smaskar kikärtsbiffar emellan timmar och städ-uppdrag.
Recept på det (kikärtor, inte städuppdrag):
 
 
två boxar kikärtor.
Cocosolja
två färska chili
Färsk koriander
Lite mjöl (ja brukar ta Cocos eller mandelmjöl, men man kan ta vanligt vitt/grovt om man inte har annat hemma)
kardemumma (kan skippas)
peppar

1. Mosa kikärtorna till en grov sörja, du kan använda mixer, eller elvisp, vad du än måtte ha hemma... gaffel? mortel? ;-)
 
2. Blanda i två msk cocosolja (ibland värmer jag den till flytande före jag häller i den så blandar den sig lättare... går också bra med olivolja), två chili (finhackade) och koriander plus andra kryddor som du tror passar (kanel kanske, ingefära?)
 
3. Forma till platta, små biffar

4. Stek dom på svag värme ett par minuter på var sida

5. Ät tillsammans med sallad, i wraps, som tapasrätt eller på något annat lurigt vis som du kommer på. (helst varma de är godast då, men kalla i matlåda funkar det med)


tirsdag 3. desember 2013

På sömnfronten intet nytt

Sover inte ännu. Vet inte vad felet är. Har dragit ned på kolhydrater från och med igår och provar det ett slag. Så får vi se. Idag blev det lätt ryggträning och en springtur med min kille. Han e snabb... men jag e uthållig! Fortsätter läsa om blodsjukdomar och tror att jag har det. ;-) Sippar vatten och planerar gröndrinks-detox imorgon. Allt för sömnen osv. Har fått tips om magnesiumtillskott, att de ska verka restituerande och muskelavslappnande. Om inte kolhydratsstuntet fungerar vet jag vart jag vänder näsan; hälsokostbutiken.

Håll till godo med mig. Imorgon postar jag min ben-träning och ett recept en tisdag.