onsdag 9. oktober 2013

Till Malin; Lax i ugnen med blomkålsmos




Du behöver;
fyra laxfileer, tinade frysta eller färska
cocosolja
Lime
vitlök
peppar
sallad,
(jag brukar blanda ruccola, tomat och gurka.
Gärna avocado om plånboken tillåter)
ett blomkålshuvud
en potatis
gräddfil

Tina fisken och lägg i ugnsform.Dela blomkålen och skala potatisen, koka! Bred på ett tunt lager cocosolja på fisken. Riv lite limeskal ovanpå och skär limen i skivor uppepå laxen. peppra (älskar peppar!) Skjuts in i ugnen, ca 20 min på 220 grader brukar jag köra på. Blir bra. Är det tunna skivor så var med så inte fisken blir torr. Den är färdig när bitarna faller ifrån varandra lätt. liksom. När blomkålen och potatisen är färdig (jag brukar lägga i potatisen pyttelite före blomkålen) så häller du av vattnet och mosar det samman, tillexempel med en stavmixer. Krydda med vitök och lite cocosolja. bara en liten klick. Så servering. Med sallad. Blir perfekt vardagsmat. :-) Brukar äta det med gräddfil, men man kan ju använda andra såser också.