fredag 23. august 2013

proteinmuffins

Har bakat proteinmuffins sen igår känns de som. Haft gruptimmar emellan. Pluggat och hållt på med ett annat projekt också, men ger hursomhelst nu upp proteinmuffinsprojektet för dagen. Tänkte baka och ha med mig på kickoffen på jobbet. Hatar att ge upp. Älskar att lyckas.

Det får vara fredagens!

onsdag 21. august 2013

Cookies till frukost!

 
Detta är superenkelt och receptet hittade jag på theintel (länk)
 
mosa två (ganska halvbruna) bananer i en bötta med ca 2 dl havregryn.
Ha i en magisk ingrediens eler skit i det. Gjorde en sats med proteinpulver (choklad) och en sats med två rutor 70%choklad ihackat. Det blir cirka 12-15 kakor. Klutta ut de på bakpapper och baka i ugn ca 15 min ( ja körde på 200 grader, de har jag nästan alltid när jag lagar mat. Not so raw...)
 
"When you think about it, if you eat half a batch of these cookies, you’ve basically eaten a banana and a half cup of oatmeal, along with a few antioxidant rich dark chocolate chips. Minus the guilt and the penitent extra miles on the treadmill to burn it off."- the intel

søndag 18. august 2013

Plugghjärna

Vissa dagar klaffar allt! Biokemin går rakt in och stannar där! DEN känslan! Annars har jag lagat matlådar för hela helgen och haft en grupptime. 

Det var inte massor med folk men det var grym energi i rummet. Då älskar man jobbet om något!! 

Nyss powernappade jag i 15 min och nu är det tillbaks till jobb, 

så ett fredagsparty för mig själv i pt salen, tillslut hamnar jag hemma i soffan och jag BER att ämnena fortsätter vara intressanta ikväll. Skolan går BRA!!! 


torsdag 15. august 2013

Snabbmat


Detta är perfekt! Den bruna påsen kostade 7 kronor och den lilla kostade 5. Två dagars frukost, det enda som behövs är vatten. Detta rör jag till i min shaker efter första morgontimmen på jobbet. Fullt med energi, kolhydrater och proteiner. Jammi jammi! 

todays:

GUD, JÖSSES i helvetet. Jag är lat med studierna idag. Har gått igenom mitokondriernas arbete, energifrigöring från näringsämnen och efter tre timmars lektioner med frenetiskt antecknande kom jag på mig själv med att öppna upp facebook och låta tankarna vandra, mitt i lektionen. Dumma. Lite för att jag har redan en översikt om det här ämnet, men också för att jag tappat tråden. Känner att det är dags för en paus så det blir en prov-joggingtur nu med detsamma. Det är nu precis en vecka sedan jag skadade hälen, igår var jag med på en bootcamp-timme men skippade intervallerna på löpbandet och genomförde hela träningen på golvet. Obarmhärtigt om du frågar mig, på ett bra sätt, såklart :-)

Så jogiingtur och så back to mitokondri-business, imorgon nästan hela dagen på jobbet, men det blir bra. På måndag börjar riktiga rutiner. Gläder mig!

Det lilla i det stora

bilden är en länk. läs.

tirsdag 13. august 2013

Fett proteiner och kolhydrater.

Allt detta ger energi. Såhär mycket energi hade jag trots ovanligt stort intag av ovannämnda efter att ha varit barnvakt i 4 timmar : 

This is how it went down: 

Biktar mig:

Fyra träningar in i Augusti Academy så fick jag inflammation i hälsenan. Ingen träning sedan i torsdags. Hade det inte vart för att det är bendag idag hade jag snikat mig in på ett dubbelpass och kört alla rundorna på golvet idag, men skjuter alltså upp det till imorgon. Känner att det räcker med dryga milen jag går till jobbet fram och tillbaks var dag, ibland flera gånger om dagen. Idag är en sådan dag. Två härligt härliga grupptimmar nu på morgonen, så ikväll strålar jag ikapp med receptionen.

Mitt i en sprint skedde det, hälsenepatrasket, första löpet den rundan på löpbandet kände jag att min teknik var åsnelik. (obs. rim) Jag höll mig på ett lägre tempo till andra löpet just på grund av detta, men till tredje löpet, som var sista, ville jag TA I! Så jag tryckte in the golden numbers (20:00 så snabbt löpbandet går) och förberedd mig på 45 långa sekunder här. Pötsligt var det som att jag hade tryckt en spik rakt in i hälkudden och sedan dess är jag enbent. Nej inte helt,  men det är allra värst på morgonen och idag har jag suttit i soffan sedan jag kom hem från timmar imorse klockan nio och nu gruvar jag mig för att ta mig härifrån. När jag gått och stöttat lite på foten så försvinner den skarpa smärtan och kvar är bara en molande värk i varje steg, precis när steget tar slut och senan är som mest uttänjd.

Tisdag idag alltså, bendag och gå-fram-och-tillbaks-till-jobbet-två-gånger-dag. Det är också skoldag och biokjemi står på schemat. Det är också lyxtisdag för jag köpte en salmalax som jag tänker förtära i portioner utöver dagen. Jumjum!

Apropå andra ändrade planer så hade jag tänkt köra en veckas detox denna veckan, det blir inte heller av nu, mest på grund av att det är DEN veckan i månaden och jag känner av brister av både det ena och det andra i kroppen utan reducerat energiintag och fasta, att ha detox en sån här vecka känns som att spela med handikapp.

Mer bikt: måndagen var barnvaktsdag och jag som skulle detoxa åt istället på Burger King för första gången sedan långt innan jag flyttade till Norge (kanske 7 år?) Faktiskt godare än jag minns, men nu kan jag känna mitt behov mättat för de nästa sju åren i alla fall. Det första som hände när jag vaknade idag var att mitt hår kliade värre än döden, jag hade nästan kliat sönder mig i sömnen och jag tänkte direkt på de fettdrypande pommes fritesen jag åt dagen innan, på osten mellan de vita plastiga bröden och frityren runt den lilla stackars kycklingen som jag momsade in i mina mitokondrier. Matskadad? 

i alla fall på burgerking och liknande ställen, där tycker jag att det är okej att få vara lite nojig. i alla fall på grund av detta: http://www.exponerat.info/14-ar-gammal-burgare-lika-frasch-som-nar-mc-donalds-salde-den/ (trots att en del experter menar att den kan inte vara äkta, att den skulle vara torkad i det minsta så är det folk som har testat bevara hamburgare i ett par månader och mögel har inte kommit på den. Det är som en av panelmedlemmarna säger; om svamp och mögel inte tänker äta på den, bör vi då göra det?...litet sidospår)

Det är tur att jag studerar det jag gör för jag har väldig lust att ta reda om och hur sådant här hänger ihop, framförallt intressant i detta är om det KAN gå så snabbt som över en natt, ca 20 timmar sedan jag åt maten till att jag kan känna det på hud? Har en vännina som har hudproblem som hävdade att hon började klia när hon stoppade i sig "fel" typ av matvaror, att rena produkter var bättre än snabbmat, dåliga fetter och halvfabrikat.

Idag hade man alltså mycket på hjärtat och ibland inget alls. Så kan det vara hörrni! Ha en finfin tisdag! Snart kommer andra mattips än det banala i att hålla sig undan snabbmat.