torsdag 20. juni 2013

Stark/svag

Pendlaren. Kan vi börja kalla mig för. Jösses. Har känt mig otroligt svag i löpningen den sista tiden. har mest kört bootcamp intervaller och uthållighetsstyrka och har gått ned ännu mer i fettprocent. Inget som jag gjort med mening eller planering, bara tränat det som jag känner för. Fick triggerpunktmassage på gluteus medius (utsida rumpa) i helgen av min fysioterapeutaspirerande vän och det gjorde sina uslag på träningen dagarna efter- ont!

Igår körde jag då intervaller och funderade på allvar på att anmäla mig till Bergen Marathon i september. Noll vinstchanser men jag har lovat mig själv att delta i minst ett löp i år. Kan detta vara min enda chans? Möjligen. Hursomhelst.  enkel 4x4 igår. Körde 2 första minutrarna på 13 km/h och så 14 på näst sista och allra sista på 15 km/h alla fyra gångerna. Känner attt nästa 4/4 kör jag hela intervallen stabilt på 14km/h utan att hlla på attt fjanta med farten sådär. Nästa intervall blir en 8X3. hatar den egentligen. för lång osv. Men variation är ett måste. Den blir på 13 km/h. Konditionen ska UPP!

Problemet: Min hals superstrejkar och gör ont. De sista dagarna har jag känt "stick" i lungorna och av och till gör det ont i bröstet när jag andas. Ska gå till läkaren efter semestern i mitten på juli. Japp. Den är bra, den planen.

fredag 7. juni 2013

triggerpunkter

den här artikeln gjorde min dag!

Min sambo är gammal avdankad elitseriespelare i innebandy, jag vet vad som innebandybollarna som ligger strödda här och där hemma ska användas till imorgon: Triggerpunktmassage av mina strama hamstrings (baksida lår). 

Bilden är en länk!
Hamtrings egenmassasje triggerpunkt

torsdag 6. juni 2013

önskelista.

 Måste sätta mer mål, Måste strukturera mig. 

Marathon i höst? 
Mina skulderblad ska in! den sista lilla centimentern. 
Hamstrings och gluteus behöver bli längre, mindre strama. 
Jag vill klara certifikat-testet för att bli kettlebellinstruktör
Olympiska lyft med skivstång: Clean and jerk, clean and press, snatch osv.
Klara att ta fler än en chin -up. 
Muscle- up?
Testa crossfit for realz
Lära mig mer om yoga, meditation, andning och töjning/stretching
och såklart...
klara alla mina tentor i näringsfysiologi
Apropå mål! Jag hörde ett så bra citat häromdagen, men jag minns inte från vart. Instagram?

Mål utan plan om att/hur en ska ta sig dit är bara drömmar.

jag säger wörd. JÄTTEWÖRD!

 andra saker jag önskar mig:

hotpants och foamroller, båda från X-life. Blir sjuk av den sidan just nu. SJUK!

DU ÄR EN MASKIN!

Förbereder passet till imorgon med inspiration från Great Gatsby soundtracket. Little party never killed nobody osv. I helgen såg jag tre filmer med den jag tycker allra mest om. Vi plöjde igenom film efter film, på bio, på tv och framför datorn. Vi PJÖJDE filmer... som om jag inte alls jobbar 100%... och 40%... och studerar 100%... och vill träna massor... alls. Det jag ville ha sagt med detta i slutändan var detta: Älskade great gatsby, kan inte förstå hatarna? 

Anyhows. Jag planerar inför morgondagens time. Samma dag går jag alltid igenom vad jag gjorde på förra timen och hur jag ska vara bättre på nästa.Tänker på dagens morgontimme och inser att jag skrek som någon som har sex(!?!) "JA JA JA!... "Men jag tänker fortsätta med positiva affirmaitoner. Imorgon ska det låta: DU ÄR EN MASKIN! För det är tanken jag vill ska snurra som en trasig LP om och om och om igen i huvudet på de som löper och sprintar och pressar sig själv till det inte finns nåt mer att ta av, tills man blir illamående och får frossa, utanför komfortzonen, bakom regnbågen, där resultaten och prestationerna väntar... 

 
You are a machine

heja sverige!

I dag hade det egentligen vart kul med en time med bara svensk musik, 06:00 på bootcamp, på Sveriges nationaldag. Men gårdagen försvann för fort och det blev min vanliga spellista, som jag älskar också såklart! Torsdagar är core. Hard core. Min favorittime på Barrys!
Har sån lust att träna i dag egentligen MEN JAG ÄR SÅ TRÖTT!
SÅ TRÖTT!
Energinivåer på noll!
Blir nog egenträning med kettlebells och en nap-y-time direkt efter jobbet klockan 14:00.

Just det, tog inbodytest häromdagen. Sist jag kollade fettprocent och kroppssammansättning var ju strax efter jul. Låg då på ca 16,5 % fett, minns ej muskler. Fettprocenten trodde jag att jag hade arbetat upp något (normalt fär tjejer ca 20-25% om vältränad), men den har gått ner. Jag ligger på 15% just nu. Saken är den att jag mår massor bättre nu. Då trodde jag att min energi var låg för att jag hade så lite fettlager. Nu är jag äldre och klokare, tänker att det till stor del var en kombination av en stressig vardag, press, d-vitaminbrist i vintermörkret och dåligt med energi och dåligt med fett.

Just nu är vi låga på fettfronten med får massor med ljus och mår bra mest hela tiden, fast, som sagt, idag, trött! 

onsdag 5. juni 2013

Work hard play hard. Party as if it was your job!

Ben. Tränade ben igår. Känner det söder om ekvatorn idag, hela vägen ner. Ska egentligen inte träna så, men älskar den trötta känslan. Straffstretching idag för överaktiva gluteus och hamstrings skull. Ja. Det blir träning idag med. Nej. Det blir inte benträning. Kärlek!

tirsdag 4. juni 2013

Tisdag

Jobbar en del. Tränar massor. I går var träningsfri dag dock, behövlig. Hade ont överallt och förkylningssymptom. Försvann efter ett par timmars sömn. Med ett par timmar menar jag verkligen ett par timmar. Fick besök av två vänner till min bror som reser till Fonna i dag. De åker bräda/skidor och skulle bara stoppa över natten. Sånt går ju superfint, men tröttheten gör sig påmind, kom i säng cirka tolv i går/i dag och klockan ringde obarnhärtigt 04:00. Snooze till 04:35 och upp och hoppa, edo för första grupptimmen 06:00 på barrys bootcamp.
Slutar om några timmar, då blir det en ltien sovfest efter träning.
MEN
Det jag egentligen skulle in och berätta var ju det här:
Ikväll lagar jag detta!
MUMS! Lime- og ingefærbakt ørretfilet