onsdag 30. januar 2013

förkyld petra

Hej Vänner, bekanta, träningsglada.
Det KOKAR på den här bloggen, visst?
Skojar.
Jag har blivit förkyld och vandrar invirad i min allra största, mjukaste halsduk genom staden hela tiden påväg till någonting i spöregnet. Träningscenter, jobbet, möten och Deli De Luca och deras Chai Latte som räddade arbetsdagen idag. Snart börjar mitt skift och jag tänker så mycket på hur PT-kursen har hjälpt mig med kundfokus även här. Kan inte komma på en enda nackdel med att jag utbildar mig till detta för tillfället, förutom tidsbrist och total brist på socialt umgänge. Lite gnäll: Jag orkar inte vara förkyld. jag har massor av träning att öva på och prova. GÅ ÖVER!

tirsdag 15. januar 2013

Jag skulle önska att jag kunde ge er mer men This is all i Got för nu:

Instagram. Jag har lust att prova lite nya träningsformer. Man kan boxas bara några femti meter från där jag bor. Jag skulle aldrig vilja slå på nån annan, inte ens för sport. I'm a lover. Respekterar dock alla som gör det...För sport. Vi är alla olika osv. Har hur som helst tron på att det skulle vara stenhård, knallbra, träning.

Igår fick ryggen veta att den lever på gymmet. Nytt mål; skulderbladen ska på plats inom fem månader! Gångbart! Berättar mer imorgon, då har jag träning med PT Hannah igen. Älska livet!

torsdag 10. januar 2013

Matbloggen








Först helgmat från en fin kille.Confit de Canarde och oxfilétoast. Han gillar toast, kompis. Jag gillar grönsaker. Massor av grönsaker. Broccoli och chilibiffar (chili är bra för förbränningen, ni som deffar och ni som jobbar med att nå en målvikt). Blomkålsmos. Kan vara världens bästa mos. Kycklingpasta. Lax. Och grönisar kompisar. Grönisar!

Till mina Norska vänner; Meny har "tag tre betal för to" på alla goaste grönsaker just nu. Köpte blomkål, broccoli och sparris (asbergers) för en spottstyver (betyder liten summa pengar)

onsdag 9. januar 2013

Dan före Torsdag

Här kommer en onsdagshälsning från mina favoritgrönisar! Idag har jag klippt håret och sprungit 6 km på ca 30 minuter och är glad över det. Alltså båda. Fred ut!



tirsdag 8. januar 2013

dont stop when you are tired, stop when you are done!


http://cdn.publishme.se/cdn/7/2693895/images/2012/gf_205252750.jpg

Precis såhär kändes det igår när jag tränade för Hannah. Det var sååå tungt, efter julledigheten. Trots att jag har hållit igång under lovet har jag knappast pressat mig själv till utmattning och dödsvilja nån endaste liten gång.

Jag berättade för henne om min löpning på söndagen, att jag hade höjt min tid med nästan fem minuter och först såg hon mest förfärad ut. "Five minutes is bad!" konstaterade hon innan hon meddelade att jag skulle få spendera längre tid på löpbandet idag. 15 minuter run, med ökning de sista fem minutrarna... Skitenkelt tänkte jag. skitenkelt my ass, för att vara lite vulgär. För sex månader sedan, kompis, så hade det varit enkelt. Igår? not so much.

Jag vaaaar sååå trööött den sista minuten på 15 km/h att jag trodde jag skulle slänga fram armen och trycka på den stora, röda, inbjudande stop- knappen. Men jag gjorde det inte. Psyket är större än så. Stolthet. Vi tränade mycket mage, det känner jag idag och jag vet att det är bra för min hållning. Jag har en tendens att ta ut rörelser i bröstkorgen istället för skuldror och räta upp ryggen där. Det betyder att min rygg ser ut som en banan istället för rakt, fint, S-formad när jag inte fokuserar det på det. Lite dansare "öppna upp- bröstkorgen" syndrom har jag fått höra. Med kortare magmuskler hjälper det mig att strama ned bröstkorgen och få en bättre hållning. 

Idag har jag gjort ett träningsupplägg till en kompis som jag funderar på om jag ska dela med mig av här. Det var så fint med bilder och allting. Är det någon som är intresserad av starkare axlar och definierade armar så kommer det inom kort.

.. och ett litet tisdagstips, obs! apropå min träning igår och mitt träningsupplägget jag skrev imorse:

Målmedvetenhet, fokus och tålamod ger resultat!


Jag känner många som blir uttråkade i gymmet och jag känner själv igen känslan från när jag började styrketräna. Hur man hoppade över övningar som var alltför jobbiga och tråkiga och gick på de som man såg direkt framgång i istället. Idag ser jag vikten av att göra ALLA dedär övningarna som experterna delar ut. Obs! De har alla ett syfte och ingen övning är med för att fördriva tid. Obs! (jag gillar att skriva obs!) 

mandag 7. januar 2013

träningsåret...so far.

nyårsdagen: 40 minuters tempoträning, Jag höll mig inom träningszon 4 och 5, alltså snittpuls på 86% och maxpuls på 93%... enligt klockan. I och för sig visar klockan procent av maxpuls med den generella uträkningen 220- ålder för att ta reda på maxpulsen. Jag är 23 år gammal och har alltså en "generell maxpuls" på 197. Jag tror att jag kan ha högre maxpuls än detta utifrån hur träningspasset kändes.

fredag 4/1: Kickstartade vardagen med ett barrys bootcamp fullkropps-pass och kunde skriva under på årets första träningsverk lördag och söndag. MyyyZ.

Söndag 6/1: Sprang uppför Flöyfjellet på min sämsta tid någonsin. Att inte träna uthållighet på två månader is paying off. så att säga. Mjölksyran kom direkt. DIREKT. Var även stel från fredagens pass. 27 minuter tog det och jag var sliten i benen när jag kom ner, exakt 60 minuter efter att jag påbörjat min opptur.

Tog ett konditionstest dagen före nyår och jag har en vilopuls på 50. Det känns skitbra, men bättre ska det bli!

Målen det här året är att:

Våga vara mer personlig
Fullföra PT kursen
Delta i minst ett motionärslopp
Göra något mer konstruktivt av min hobby

Nystart! Gammelstart!

Hej, jag har haft problem att ladda upp inlägg efter nyår. Ett Y2K13 syndrom jag inte var förberedd på? ...Hursomhelst, detta skrev jag efter nyår:

Något att tänka på inför det här nya året, nystarten för många;


Sätt upp rimliga mål! Om du tränar noll gånger i veckan idag ökar du din träningsmängd med hundra procent genom att lägga in ett pass i veckan. Allt annat är bonus och får belönas!

Belöning ska passa målet! Vill du gå ner i vikt är det inte ändamålsenligt att ge dig själv mer mat och godsaker än du behöver som belöning. Är välmående och hälsa målet kanske du kan betala en liten peng, för varje extrapass du kör, i en mysburk som du sen kan använda att köpa en välgörande massage eller kanske en fotbehandling för trötta promenadfötter eller något annat du har lust på men känner att du måste förtjäna först.

Sätt upp mål utan negationer, tillexempel ; jag ska träna och äta hälsosamt, istället för; i år ska jag inte äta osunt.

Det här året kommer bli ett grymt träningsår, det känner jag på mig!

Lite bilder från mitt jullov:
















Mycket hundar, god mat, snö, träning och mina allra första joggers som jag fann på en dammig hylla i mitt gamla flickrum.

onsdag 2. januar 2013

Mitt nyår

Trerätters med pilagrimsmusslor som någon (jag) överkryddade med chili till knappt ätbar. Alla ätande klagade inte lika Mycket som värdinnan (inte jag). Tolvslaget med bubbel och somnande i soffan till hulken 1 efter 1/2 flaska rose ca ettslaget. Finfint nyår för nyårsskeptikern.